CIGNA Expat Health Insurance Indonesia

Expat Forum

Post New Topic
guest user
3/17/2001 09:23 EST

" living in Indonesia Hoi,mijn naam is Amber en ik woon al meer dan een jaar in Malang Oost-Java. Persoonlijn zou ik nooit in Jakarta willen wonen en werken. Natuurlijk verdien je er over het algemeen meer, maar de kosten van levensonderhoud zijn ook vele malen groter dan bijv. hier in Malang waar ik woon. Verder is het hier - vergeleken met Jakarta - heerlijk koel. De mensen zijn ook veel aardiger. Als je geinteresseerd bent kan ik je meer vertellen, mijn emailadres is: artasia@malang.indo.net.id Groetjes, Amber "

Post a Reply

00abuse

AXA PPP International Health Insurance for Expats

Expat health insurance to suit your needs. Get affordable healthcare cover that gives you more. AXA - Global Healthcare has supported members globally for over 50 years; including professionals and their families, expatriates worldwide, workers in remote regions, and many others embracing life abroad.

Learn More Get a Quote

guest user
3/17/2001 09:25 EST

" beste Amber, Ik las je berichtje op de expat exchange forum en ik werd erg nieuwsgierig. Begin volgend jaar gaan wij zeer waarschijnlijk verhuizen richting Surabaya. Gezien het feit dat er erg weinig verhalen zijn over oost java vroeg ik me af of jij mij misschien iets meer over deze streek kunt vertellen. Zijn er meerdere buitenlanders, hoe zijn de mensen, is het veilig, etc. Jouw email adres doet mij vermoeden dat jij je bezighoudt met kunst in indonesie?? Aangezien ik zelf aziatische kunst heb gestudeerd en erg geinteresseerd om mijn eigen vak uit te oefenen in indonesie kun je me daar misschien ook wat tips over geven? Ik ben benieuwd naar je reactie met vriendelijke groet, Fleur Kalbfleisch fleur@q-go.com "

Post a Reply

00abuse

guest user
3/17/2001 09:26 EST

" Reactie vanuit Surabaya Beste Fleur, Ik woon sinds September vorig jaar in Surabaya, dus ik kan je wel iets vertellen. Er zijn redelijk wat buitenlanders hier. Zelf ben ik peningmeester van de Nederlandse Klub Surabaya, bedoeld voor nederlandstalige expats, dus ook Belgen, Zuid-Afrikanen en zo meer. Het is redelijk veilig hier, alhoewel de bedelaars op straat ook al ""Kill American"" roepen tegen iedere buitenlander die ze geen geld geeft. Mijn eerste begin hier in Surabaya was moeilijk, het vinden van een huis leek niet te moeilijk, maar de verborgen gebreken komen pas na een aantal maanden nar boven, vooral als de regentijd begint. Dan blijkt dat je niet hoeft te rekenen op hulp van de huisbaas, die heeft zijn geld geincasseerd en doet niets meer. Advies: betaal nooit voledig alles vooruit maar hou een bedrag achter als een soort dwangsom, waaruit je ook zelf reperaties kunt betalen. Als je meer wilt weten, stuur me dan maar een mailtje. Groeten van Arnold Jongsma < ajongsma@rad.net.id > of < ac_jongsma@telkom.net > (een free email provider in indonesie zonder abonnement (inbellen met nummer 080989999, username: telkomnet@instan password: telkom ) "

Post a Reply

00abuse

mckempman

From: Netherlands
2/14/2002 08:18 EST

Beste Fleur en andere mensen die dit forum lezen,
wonen jullie inmiddels al in Surabaya?
Ik ga namelijk binnenkort ook daar wonen en ik wilde graag wat informatie over surabaya zelf. Ik heb namelijk de volgende vragen. Kan je daar makkelijk woonruimte vinden? Hoe duur is dat ongeveer? Wat is handig om mee te verhuizen uit nederland and wat totaal niet? Waar verschilt Surabaya met Jakarta?
etc.
Hopelijke kan iemand me helpen met de antwoorden op deze vragen.
Vriendelijke groet,
Mark
mapvankempen@hotmail.com

Post a Reply

00abuse

Expatriate Health Insurance

Get a quote for expat health insurance in Indonesia.

Mail Forwarding to Indonesia

Mail Forwarding to Indonesia.


Expat Tax

Expat Tax Preparation, Expat Tax Professionals


International Moving Companies

Moving to Indonesia? Find a moving company.

Join Today (free)

Join Expat Exchange to meet expats in your area or get advice before your move. It's FREE and takes 1 minute!

Copyright 1997-2018 Burlingame Interactive, Inc.

Privacy Policy Legal